Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγωγή στην εννεαγραμματική τυπολογία on-line σεμινάριο (29/10/2023 από 10.00πμ ως 14.30μμ)

Η εννεαγραμματική τυπολογία είναι μια ψυχολογική τυπολογία που ενσωματώνει πολλά στοιχεία από τις κλασικές φαινομενολογικές τυπολογίες προσωπικότητας ( D.S.M 4, κ.α) με έναν όμως πιο ευρύ και δυναμικό τρόπο. Εμπεριέχει εκτός από τις ψυχοπαθολογικές καταστάσεις (διαταραχές προσωπικότητας) και τις φυσιολογικές ιδιοσυστατικές διαφορές. Από την άλλη είναι και ένα δυναμικό σύστημα που μας βοηθάει να αναγνωρίσουμε σε ποιο στάδιο ψυχολογικής και  πνευματικής  ωρίμανσης βρίσκεται η συγκεκριμένη μας προσωπικότητα την κάθε στιγμή, καθώς και την κατεύθυνση της εξέλιξης ή παλινδρόμησης της.

Η εργασία με το Εννεάγραμμα ξεκινάει όταν βρούμε τον τύπο μας και αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τα βασικά του χαρακτηριστικά. Αποτελεί ένα εξαιρετικό ψυχοθεραπευτικό και αυτογνωσιακό μέσο, που μας βοηθάει  να διευρύνουμε την κατανόηση και την επιγνωσή μας,  για την προσωπικότητα, τους αμυντικούς μηχανισμούς του "εγω" και τον Εαυτό μας καθώς και για τον τρόπο που συσχετιζόμαστε με τους άλλους.

Στο 4ωρο αυτό on-line σεμινάριο (25/4/2021 από 10.00πμ ως 14.00μμ) στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων με θέμα "(Η συμμαχία με τον εσωτερικό θεραπευτή και η κινητοποίηση των μηχανισμών αυτοΐασης και ενοποίησης), ο ψυχίατρος, ομοιοπαθητικός ιατρός και ψυχοθεραπευτής Κωνσταντίνος Φυτόπουλος θα παρουσιάσει την εννεαγραμματική τυπολογία και μέρος της εμπειρίας του, από την εικοσαετή θεραπευτική ενασχόληση του, μαζί της.

Εγγραφή στο παρακάτω σύνδεσμο.

https://enallaktikiagenda.gr/event/eisagogi-stin-enneagrammatiki-typologia-2/?fbclid=IwAR1QvWZeQ5ChgrXjZTdD4_cXgDUgiKPfxJQH1ZK0A-ddbrrpxT748bf6bSM